#Supermen &HotMess: Game Over

 
                     
Supermen, dobar dečko iz komšiluka:
On je školski primer dobrog momka – lojalan, veruje u ono dobro u ljudima i uvek je spreman da pomogne. Vaš “supermen” će se najbolje osećati kada mu je povereno rešavanje malih i velikih kriza. Možda neće biti u prilici da vas spašava iz zgrade u plamenu, ali će jako uživati kada ga upitate za savet ili zamolite za pomoć. Ono šta je možda "mana"je njegova sklonost da svima bude na usluzi, jednostavno nikoga ne može da odbije i ponekad želi da udovolji svima, pa mu ostaje premalo slobodnog vremena . I da – Vaša majka će biti zadovoljna Vašim izborom kada ga upozna.
a kakva je njegova devojka? 

HotMess Girl:

Šarmantna je. Detinjasta. Slatka. Pomalo dezorjentisana u svom 'kreativnom' haosu.
A ispod toga? Ona je u nevolji. Ona je ili alkoholičarka, ili je u dugovima, ili je “tatin sin” i to joj smeta.  Ili još neko 101 ili; pošto se stalno oslanja na ideju I prisustvo svog 'save the day Supermena' stalno se i zatiče u nekoj novoj 'nered' situaciji.
Pretezno je slaba i ne ume da funkcioniše bez podrške druge osobe. Ona privlači ličnog Supermena koji je uvek tu za nju i koji nesebično želi pomak u njenom životu i pokušava da uguši sve njene brige i strahove. Njena slabost mu ostavlja prostora da iskaže afinitete mužjaka zaštitnika. Takva mu je dakle i potrebna.

 Srecom, ta igra je gotova. Na globalnom I svakom drugom nivou.




Death
Kako,kad gde I usled čega nevažno je , tek Supermen je dozreo do shvatanja da se nije potrebno bilo kome u bilo čemu dokazivati da bi potvrdio svoju vrednost. On je rešio da živi I radi na način da impresionira sebe a ne druge. Sada je on mnogo zadovoljniji, a njegova devojka je ponosna na njega zbog ove promene i još luđa za njim.
Ona je naučila da se osloni na sebe i transformisala brige i
strahove u Ljubav.
Sada je i šarmantna i jaka  a Supermen je ponosan na njenu samostalnost i samodovoljnost, i uviđa da ga ona voli zbog svega što on jeste, sa svim 'manama' uključeno, ne samo zbog njegovih 'save the day ' postignuća. That is a whole new
happy beginning for them!
;) Cheers!

****************************************************************
Sujeta je potreba za dokazivanjem sopstvene vise vrednosti.
Svi su ljudi manje-vise sujetni. Bitan je nacin na koji su sujetni.
Kad covek moze da zadovolji sujetu na vreme i na realan nacin, moze da se razvija normalno.
Kada ne moze, kada ga neka situacija ili steceni ili nauceni obrazci ponasanja guraju u osecaj nize vrednosti, onda mora da se dokazuje.
A pitanje je da li je coveku potrebno da zivi u iluzijama sujete. Nijedan covek nije savrsen. Neko je malo razvijeniji u jednoj oblasti zivota, neko u nekoj drugoj. Ne znaci da sutra ili sledece godine nece biti obrnuto.
Poenta odricanja od sujete nije ubijanje ambicije i zelje za uspehom, poenta je ne raditi nesto da bi se covek dokazivao pred drugima, nego da bi ziveo bolje i sebe ostvario.
*****************************************************************************

 
 

Нема коментара:

Постави коментар