VEZE SA DRUGIMA- Refleksija



Veze sa drugim ljudima su nešto što radite a ne nešto što imate. Veza je odnos koji zahteva ulaganje. To je takođe odraz unutrašnjeg, što će reći da je osoba pored vas vaše ogledalo. Kada vas ta osoba ne poštuje, budite sigurni da ni sami sebe ne poštujujete. To se ogleda u činjenici da dozvoljavate da se tako odnose prema vama.
Pokušaću da izdvojim nekoliko osnovnih problema u odnosima. Sve ostale nevolje proističu iz njih.


  Ne želite vezu u potpunosti.

Ponekad ostajete u vezi iz raznih pogrešnih razloga. Ako je veza ljubavna, možda ostajete u njoj iz straha da ne budete sami. Možda se plašite da povredite partnera ako ga napustite. Ako je u pitanju poslovna veza između poslodavca i zaposlenog, možda zaposleni nastavlja da radi samo iz straha da će ostati bez novca. Ili, šef ne sme da ga otpusti zato jer nema odgovarajuću zamenu.

Sve dok ne preuzmete odgovornost i ne budete sigurni u ono što radite, vi ćete kriviti drugu stranu za sve nevolje. A to znači da smatrate da ste prinuđeni da ostanete u vezi.
Kada se ovo desi vaše nesvesno počinje da gura unazad i da sabotira odnos. Ovo se manifestuje na razne načine.
Povlačenje ili prevara u ljubavnim i oklevanje ili nezalaganje u poslovnim vezama su uobičajeni rezultati. Jedina veza u kojoj bi trebalo da budete je ona koju zaista želite.

  Ozlojeđenost ili mržnja

U svakoj vezi morate u potpunosti da se ispoljite. To znači da radite ono što osećate da vam je potrebno i da iskažete sve ono što osećate. Bez ovoga niste u stanju da pravilno funkcionišete.

Ako ste propustili da preuzmete odgovornost onda ćete okriviti drugu stranu za vaš položaj.

Ako je to prebacivanje krivice redovna pojava, tada može da se pojavi mržnja među vama. Mržnja predstavlja zbir svih pritužbi koje ste uputili partneru. Jednom, kada se čaša prepuni onda morate da je ispraznite. Na raspolaganju imate eksploziju besa ili tiho podbadanje.
Ozlojeđenost se akumulira iz dva razloga:
a. Svaki put kad se osetite potlačenim vi zaustite da kažete nešto a onda to ipak ne uradite.
b. Svaki put kad izgleda da partner ima nešto da kaže, vi mu to ne dozvolite.
Nepravda mora da izađe na videlo i da se reši tako što će oba partnera biti zadovoljna. Ako se ovo ne desi ozlojeđenost ostaje prisutna. Situacija se rešava tako što ćete biti otvoreni. Pošto ste vi u ovom slučaju jači, jer znate za povećanu pažnju, preduzmite prvi korak. Ovo omogućava drugoj strani da vas sledi. Možda vam nije lako da razgovarate o svakoj nepravdi kada se pojavi, ali sigurno je lakše nego da spašavate vezu koja je godinama filovana raznim sranjima.

 Nedostatak komunikacije.
Komunikacija mora da postoji u vezi i podrazumeva se da je otvorena i poštena. Morate da kažete tačno ono što mislite i da budete sigurni da je vaša poruka ispravno shvaćena. Sa druge strane i vi morate da saslušate partnera i da se potrudite da ga razumete. Ako izostane komunikacija, odnos se gasi.
 Izostanak zajedničkih ciljeva.
Nije važno kakvi su ciljevi, ali neki zajednički smer morate imati. Smer proizilazi iz komunikacije. Bez ovoga rizikujete da se vaši putevi kompletno razdvoje i da nikad niste na zajedničkom terenu. Razgovarajte o tome kuda idete i šta bi svako želeo da radi na tom putu.

 Čak i kada ste na zajedničkom terenu svako mora da zadrži svoju individualnost.
Budite svesni činjenice da svako mora da iskaže svoju suštinu i da radi nešto što samo njega zanima, inače veza počinje da zamara. I vi i partner morate da se u potpunosti izrazite i na individualnim poljima i na taj način ćete se najbolje osećati.
Važno je da zapamtite da niste u mogućnosti da menjate druge. Ono što treba uraditi je da promenite sebe. Slično privlači slično, i kada se promenite počećete da privlačite sasvim različite ljude nego što ste do sada. Šta mislite, zašto niste bili privlačni osobi koja vam se nekada veoma sviđala? Niste posedovali njene kvalitete u sebi!

 Ako poželite da promenite neku partnerovu osobinu koja vam se ne dopada, budite sigurni da je ona i u vama.Ta osobina je vaš odraz u ogledalu i znate gde da tražite.
Da biste imali uspešnu vezu prvo morate da je ostvarite sa sobom. Kada ispravite u sebi ono što ne valja istog momenta idealan partner kuca na vrata. Veza je odraz vašeg unutrašnjeg stanja pa prestanite da krivite druge. Kada volite sebe vi privlačite ljubav.
Vidite li kako je istina uvek jednostavna?

 Obratite pažnju! Kada osetite veliku privlačnost prema nekoj osobi to znači da niste sreli vašeg idealnog životnog partnera. To samo znači da postoji jak emocionalni pritisak prema nekom ko vam je sličan. Ovaj pritisak je siguran znak da vam se pruža prilika da nešto naučite. Što je pritisak jači to je i lekcija važnija. Naravno ovo ne važi kada se ložite na javne ličnosti zbog njihovog atraktivnog izgleda.
**(zapravo, ubacila bih se ovde, čak I kada pravimo idole od javnih ličnosti učimo o sebi: setite se vrištećih tinejdžerki koje 'otkidaju'na nakog mladog I zgodnog pevača na koncertima..šta nam to govori.. šta je u pottekstu takvog mladalačkog ponašanja_kada pogledamo dalje od njegovog lepog glasa I fensi frizure.., on je oličenje slobodno tekuće sekusalne/kreativne energije- koja je kod obožavatelja, dobre dečice, retko kad slobodno ispoljena..svako divljenje drugoj osobi je radi nečega što kod sebe ne prepoznajemo da postoji ili potiskujemo.)

Verovatno ste uvek u potrazi za savršenim partnerom. Svi vaši dosadašnji partneri su bili vaš odraz, pa ako veza nije uspela zapitajte se zbog čega? Kada ne možete da pronađete savršenstvo u sebi, tada ne možete ni u drugim ljudskim bićima.
Siguran sam da čeznete da pronađete ljubav vašeg života ali moram da vas razočaram: ovo je iluzija. Ona nestaje onog momenta kada pronađete savršene kvalitete u sebi. Ovo podrazumeva samo dve stvari:
1. Izbacivanje emocionalnog balasta.
2. Prihvatanje sebe i ljubav prema sebi.
Kada prestanete da tražite u spoljnom okruženju, naći ćete idealnog partnera. On stiže onog momenta kada sklopite mir sa sobom. Ako vam se ne dopada sadašnji partner to znači da ste u takvoj vezi i sami sa sobom.
Kada zavolite sebe bezuslovno, vaš sadašnji partner ili neko sledeći, na čudesan način dobija kvalitete koji će vas očarati i veza postaje izuzetna. Čudo čiji ste svedok govori da ste postigli ono što se činilo nemogućim: da prihvatite sami sebe. Tražeći idealnog tako što ćete raditi na sebi je najbrži put da ga nađete i da dostignete ljubavnu nirvanu. Ne znam šta bih više rekao o ovome. Ovo je jasno kao Sunce!
Ovo zapamtite. Pogledajte oko sebe i jasno sagledajte svoj svet. Ako vam se ne dopada ono što vidite, potražite odgovarajući odraz u sebi. Emocije će vas dovesti do onoga što morate da promenite. Radite na sebi i menjajte svoj unutrašnji svet, a spoljni će ga slediti. Život je refleksija.

'' Prenosioci nisu bitni, oni samo pomažu da shvatite ono što vam je sve vreme pred očima, a vi iz raznih razloga to ne vidite. Istina je skrivena baš tako što je previše očigledna.''
by Zoran

2 коментара:

  1. Pozdrav, ja sam iz SAD-a, želim podijeliti ovo veliko svjedočanstvo o tome kako mi je dr. Agabazara pomogao vratiti svog bivšeg ljubavnika. Tijekom moje potrage za rješenjem došao sam u kontakt s Dr. Azbazarom i kroz njegovu pomoć moj se ljubavnik vratio na u roku od 48 sati. Dakle, s ovim sam toliko podebljan da savjetujem svakome tko traži način da dođe do ljubavnika natrag kontaktirati Dr.Agbazara na WhatsApp: { +2348104102662 } ili putem e-maila na: { agbazara@gmail.com } Ja sam tako sretan barem ja i moj ljubavnik opet se vraćaju jedni drugima i idu zajedno provesti slavlje Nove godine Hvala još jednom Dr. Azbazaru

    ОдговориИзбриши
  2. Ovim putem zelim.da se zahvalim zeni dami i kraljici koja mi uspesno vratila porodicu obratite joj se ja sam joj veciti duznik njen broj viber wcp +381616418057

    ОдговориИзбриши