Čari svakodnevne Meditacije

Meditacija doprinosi radikalnom poboljšanju našeg blagostanja, psihološki I fizički.
u najmanju ruku, umanjiće I otkloniti brige, strahove, (reakcije na) stress & posledice stresa, a pomoći razvijanju strpljenja..,doneti lakši I mirniji san I trajnije sveopšte relaksirano stanje tela. ako shvatamo da je bol vid otpora, a meditacijom putem opuštanja svake ćelijice potpomaženo protok životne sile, vidimo da nam može pomoći I u smanjivanju i otklanjanju bolova I starih povreda.
priprema:
Poseban ugođaj možemo napraviti sa nekom laganom I nežnom muzikom kao podrškom.
 Prvo dovodimo svoje telo u relaksirano stanje, obraćajući pažnju na svaki segment ponaosob, počevši od temena glave, preko čela, lica I čeljusti, do ramena I grudi , niz ruke preko laktova do šaka I prstića, od grudi preko stomaka I karlice do nogu I stopala.
jedno smo sa svakim delom tela kroz koji mentalno prolazimo, zadržavajući se na svakom dovoljno dugo dok osetimo da tenzija popušta. moguće da najviše pažnje treba posvetiti donjoj vilici, kako se ovaj deo tela najviše grči svakodnevno, posebno ako smo skloni osećajima ljutnje, besa, ogorčenosti.., a za mnoge ljude se grčenje vilice nastavlja I tokom noći ukoliko nas sadržaji snova frustriraju ili plaše I tome slično (npr noćno škrgutanje zubima). na toj listi su I ramena, kako kažemo nekom koga vidimo da je potpuno uznemiren, I 'pod teretom'sopstvenih briga kao da čitav svet nosi na ramenima: " daj se malo opusti, *ramena su ti do ušiju",(*ovo je uobičajeno kompenzovanje usled ne uzemljenja, više o važnosti uzemljenja pogledaj pogledaj Ovde) baš stoga jer imamo tendenciju da sav stress odlažemo u toj regiji; zatim, lumbalni deo iliti krsta takođe je važno posebno relaksirati kako I tu često imamo najviše blokada usled tovarenja raznoraznih, što realnih što fiktivnih strahova, I/ili ne poštovanja ženskog aspekta. (važi za sve, a kod ženskog dela populacije se ove blokade najviše prepoznaju u pred ciklusnom sindromu I bolovima malog stomaka I krsta..)

ovo putovanje povezaće nas još više sa sopstvenim telom, sa dahom produbljujući I smirujući disanje, I pomoći će smirivanju uma,(focus na telo kao I u plesu ili sportu vraća nas munjevito u ovde i sad trenutak Prisutnosti ) stoga čak I da ništa dalje ne uradimo naše ćelije su već srećne I zahvalne na ovom poklončiću. a ako uvedemo ovo opuštanje kao večernji ritual pre spavanja ,.. zaspaćemo lakše I brže uz mirniji I dublji san, I sveže jutarnje buđenje.radimo bilo ležeći, sedeći ili u stajaćem položaju, važno je da nam je udobno

ako već nismo zaspali :)).., sledi
 Konekcija- focus je na svesti. možemo zamisliti kako celo telo okružuje bela svetlost ili osetiti nežnu&spokojnu energiju ljubavi oko sebe.., ili.. ,ustvari najbolje je samo dozvoliti da se ispolji I prihvati doživljaj I senzacija koja se pojavi, putem koje se konektujemo I stapamo sa svešću šireći granice svog tela..šireći svetlost da ispunimo čitavu sobu, grad, zemlju kontinet pa I čitavu planetu..ukratko, otvarajući se univerzumu. osećamo da (deo) smo svest(I) direktno povezan sa svakim drugim oblikom života na planeti Zemlji & beyond.
 Zahvalnost- će nas ili spontano preplaviti usled Radosti koju smo dopustili da se ispolji povezivanjem sa izvorom, ili se možemo, koristeći sva čula osvrnuti na neke male I velike stvari u našem životu na kojima smo iskreno zahvalni, živopisno prizvati taj osećaj tj dopustiti vibraciji zahvalnosti da prostruji kroz čitavo telo..znajući da ispoljavanjem zahvalnosti za sve prelepe momente širimo prostor da ih i nadalje ponovo kreiramo.
Opraštanje- će nas ili spontano preplaviti usled Zahvalnosti kojoj smo dozvolili da se ispolji, ili se možemo namenski osvrnuti na --neke lične ne integrisane senke koje nas progone u vidu strahova I ograničenja I pronaći oprost za sebe, -- ili ukoliko je za početak lakše, prizvati u svest neku osobu sa kojom smo kreirali konfliktnu situaciju, postaviti je ispred sebe.., I okupati je u pozitivnim vibracijama ljubavi kako bismo poslali oprost (joj oprostili), ili pružiti iskreno izvinjenje I dozvoliti da primimo oprost. (hint: ukoliko osoba nastavlja sa svađom tj 'neće da nam oprosti', narednom prilikom ćemo se otvoriti još više -bolja konekcija, živopisnije doživljena zahvalnost..- kako bismo Uspešno Dopustili sebi da Primimo Oprost!! isto važi I za davanje tj opraštanje..) u svakom slučaju, puštamo da ova vibracija oProsta prostruji telom &beyond, znajući da je pozitivna misao&osećaj upućen drugome pozitivna struja upućena samom sebi.
Novost- uživamo u novo-stvorenoj Lakšoj vibraciji, posmatramo šta se dalje ispoljava ili namenski možemo mentalno da kreiramo novu situaciju koju želimo u odnosu sa tom osobom, poboljšanje odnosa sa sobom I drugima, ma koju okolnost bilo koje sfere našeg života koju danas ili u narednom periodu želimo da privučemo u svoje iskustvo, I unapredimo. osetimo kako nas univerzum podržava u svakoj situaciji.
za kraj pošaljimo Blagoslov sebi, najbližima, prirodi, životinjama I biljkama, svim ljudima, čovečanstvu,planeti I čitavom univerzumu! lagano se vratimo iz meditacije I napijemo Vodom!

Obnovite se svaki dan ovom praksom :)
 
 

Нема коментара:

Постави коментар